Veelgestelde vragen

Zijn jullie zonnezeilen bestand tegen sneeuw?

Het gewicht van sneeuw wordt onderschat. Geen enkel zonnezeil is bestand tegen sneeuw. Op een doek van 30 vierkante meter weegt 10 centimeter sneeuw al snel zo'n 1.000 tot 1.500 kilo. Dat is vergelijkbaar met het gewicht van een normale auto. Het zonnezeil zal niet snel scheuren, maar de masten kunnen buigen of muurpunten kunnen los komen. Berg daarom altijd het zonnezeil op als er sneeuw verwacht wordt. Gelukkig komt dit nog zelden voor.

Hoe zit het met schoonmaken?

Buiten wordt alles sneller vies. Zeker als je jouw zonnezeil gedurende de herfst- en winterperiode laat hangen. Een wit doek is besmettelijker dan een donker doek. De grootste oorzaak van vervuiling is groene aanslag, zeker in de herfst en winter. Gelukkig zijn er middelen om dit tegen te gaan. Gebruik BioNyx zonnezeil reiniger in het voorjaar en de groene aanslag verdwijnt. Bij sterk vervuilde zonnezeilen kunnen we altijd nog industrieel reinigen. Het doek komt dan als nieuw terug en wordt ook opnieuw geïmpregneerd. De masten maak je schoon met een doekje, dat is zo gepiept.

Zijn jullie geen fan van een driehoeksdoek?

Onze zonnezeilen beginnen inderdaad allemaal vanaf vier punten. Driehoeken maken wij eigenlijk nooit. Dat komt omdat we onze doeken driedimensionaal vormgeven, er zit vorm in het zonnezeil. Bj een driehoek kan dat niet, dat blijft altijd een plat vlak. Terwijl die vorm nou juist zo belangrijk is om goed bestand te zijn tegen wind en het klapperen te voorkomen. Daarnaast hebben onze zonnezeilen curves in de zijkanten. Bij een driehoek zorgt dit ervoor dat er weinig doek overblijft. Het rendement is dus minimaal.

Is een ShadowArt stormbestendig?

Onze producten kunnen zeker tegen een (wind)stootje! Echter is er op een gegeven moment een grens waarbij het niet meer verantwoord is deze te laten hangen. We adviseren daarom ook om deze weg te nemen als er windkracht 8 of hoger als weersverwachting wordt afgegeven. In Nederland wordt daarbij doorgaans door het KNMI ook een waarschuwing afgegeven.

Kan het doek nog los worden gehaald na installatie?

Een kind kan het doek doen! Doordat de ShadowArt zonnezeilen allen gebruik maken van masten met spansystemen is het wegnemen van het doek een fluitje van een cent. Binnen 10 minuten hangt het doek slap en kan deze worden los geklikt van de masten. Vouw hem daarna netjes op en berg hem op in de standaard meegeleverde opbergtas. Opgevouwen heeft een doek van 40 vierkante meter de grote van een weekendtas.

Welke onderdelen zijn op maat gemaakt?

Er is geen product in ons assortiment wat niet op maat is gemaakt. Van het interne spansysteem in de RVS mast tot de stiknaad in het zonnezeil. Alles wordt in Nederland gefabriceerd met de hoogste kwaliteitseisen. Ook geen enkel ontwerp is identiek. Hierdoor past ieder ShadowArt product perfect in de omgeving waar deze wordt gerealiseerd.

Hoe lang gaat een ShadowArt zonnezeil mee?

We realiseren nu zo'n 15 jaar ShadowArt schaduwoplossingen waarvan wij voor onze wasserij en impregnatie service nog weleens doeken mogen schoonmaken van onze allereerste klanten. We kunnen dus wel stellen dat het zonnezeil minimaal zo'n 15 jaar meegaat!

Voor wat betreft de hardware van het systeem durven wij een levenslange garantie af te geven!

Welke kleuren doek zijn er beschikbaar?

Er zijn 22 verschillende kleuren beschikbaar van onze waterdichte stoffen en maarliefst 48 verschillende kleuren van onze licht geperforeerde stoffen.

Heb je een vergunning nodig voor een ShadowArt Carport?

We durven er niet voor iedere gemeente onze hand voor in het vuur te steken, maar doorgaans niet. Een doek carport is namelijk geen constructie zoals een houten carport. Een ShadowArt Carport is namelijk binnen 15 minuten weg te nemen waardoor deze in de categorie parasols valt. Een carport van Shadowart heeft een tijdelijk karakter en wordt vaak geplaatst wanneer een 'vaste' carport is afgewezen.

Stijlvol. Sterk. Duurzaam.
Wat wil je nog meer?

Vul het formulier in en we gaan gelijk aan de slag voor jouw ShadowArt systeem.

Offerte aanvragen