zeil materialen

WeatherMAX 80

ShadowArt vaste zonnezeilen

Onze ShadowArt zonnezeilen worden gemaakt van WeatherMAX 80. Dit is een super sterke en duurzame polyester zonder stretch. Dit zorgt ervoor dat het doek lange tijd zijn spanning behoudt en niet los gaat hangen. Het zeil is tevens waterdicht, UV-bestendig én UV-werend. Je bent dus bij diverse weersomstandigheden beschermd onder jouw ShadowArt systeem. 

ShadowArt schaduwdoeken zijn handmade in Nederland, want wij snijden en stikken de zeilen zelf. Als enige ter wereld branden wij de snijranden voor we ze snijden, zodat er geen kans bestaat op rafelen. Tevens voor het snijden wordt er een waterdichte laag aangebracht tussen de te stikken naden. Dit zorgt voor optimale waterdichtheid van zowel het doek als de stiknaden.

De hoeken zijn uitgerust met roestvast stalen schijven om het zonnezeil te bevestigen. De volledige rand van het zeil is omgezoomd tot een tunnel waar een Dyneema koord doorheen loopt. Dankzij dit koord is het mogelijk om het doek op de hoogste spanning te hangen en zijn er dus geen loshangende stukken of plooien.

Het zeil is te bestellen in vele verschillende kleuren en heeft een hoge kleurvastheid. Zo kunt u van uw een zonnezeil een eyecatcher maken met een opvallende kleur die lange tijd behouden blijft, of uiteraard een kleur kiezen die niet opvalt in de omgeving en tevens langdurig mooi blijft.

ShadowArt WeatherMAX 80 zonnezeil
ShadowArt Soliday Austrosail 950 oprolbaar zonnezeil

Austrosail Nano

Soliday C, X & A

Al onze oprolbare zonnezeilen (behalve Soliday M) kunnen worden gemaakt van Austrosail Nano. Dit zeil is gemaakt van hoogwaardig polyester, het heeft een glad oppervlak met textielstructuur en beschikt over een innovatief zelfreinigend vermogen. Daarnaast heeft het de hoogste reflecteer- en UV-bescherming.

Het doek wordt van straalvormige banen gemaakt die met hoog moderne laserversnijding zijn gesneden. De naden worden vervolgens waterdicht gelast met ultrasone techniek. Deze techniek zorgt ervoor dat de krachten in het zeil goed worden verdeeld, de naad waterdicht is en het doek mooi vlak blijft.

De randen van het zeil zijn versterkt met trekband en de hoeken hebben een viervoudige doekversterking. Daarnaast zijn de zeilhoeken extra versterkt door schotplaten.

Wanneer een Soliday zonnezeil met Austrosail Nano voorzien is van twee spanmasten, hoogteverstelling en een schuine zijde van 10 – 15 % (zodat het regenwater eraf kan lopen) is het systeem zo goed als waterdicht en regenbestendig.

Het is mogelijk om zeil overkappingen tot 85 m² te maken met dit zeil en het is in diverse kleuren verkrijgbaar. 

Austronet 950

Soliday X, M & A

Een heel praktisch en gebruiksvriendelijk materiaal voor uw zonnezeil is Austronet 950. Ieder schaduwdoek is op maat voor u gemaakt en de open structuur van het zeil bezorgt u een heel prettig verblijfsklimaat.

De Austronet doeken worden lineair gemaakt van parallel lopende banen die met kapnaden aan elkaar worden genaaid. De randen van het doek zijn met een band versterkt en lopen concaaf in verhouding met de lengte waardoor het zonnezeil optimale spanning krijgt.

Het materiaal is licht van gewicht, eenvoudig te reinigen en onderhouden en UV-bestendig. Daarnaast kan het zeil gemakkelijk nat worden opgerold zonder dat het gaat schimmelen. Zelfs agressieve vogelpoep is er niet schadelijk voor!

De stof laat water door zodat regen zich niet kan ophopen op het doek, maar wanneer het schaduwdoek onder een hoek van 25º wordt geplaatst loopt het regenwater er zo af. Dankzij deze en alle hierboven genoemde eigenschappen is Austronet 950 uitermate geschikt voor continu gebruik in weer en wind.

Net als onze andere zonnezeilen is deze tevens in diverse kleuren te bestellen.

 

ShadowArt Soliday Austronet 950 oprolbaar zonnezeil
ShadowArt Soltis Perform 92 zonnezeil

Soltis Perform 92

Soliday C & ShadowArt vast zonnezeil

Bij outdoor gebruik kan een schaduwdoek gemaakt van Soltis Perform 92 het best omschreven worden als ‘thermisch schild’. Dit microgeperforeerde zeil houdt namelijk tot wel 97% van de warmte tegen terwijl het niets wegneemt van het zicht. 

De minuscule gaatjes in het doek creëren een micro-ventilatiesysteem dat de hitte van de zon reguleert en het broeikaseffect beperkt. De gaatjes hebben daarnaast nog een functie; ze zorgen er namelijk voor dat uw zonnezeil transparant genoeg is om doorheen te kijken zonder dat u last heeft van de schittering van de zon.

Met 48 kleuren heeft u een enorm aanbod om voor u de beste combinatie van techniek en esthetiek uit te kiezen. De diverse kleuren verschillen namelijk niet alleen in uiterlijk, maar ook in functionele eigenschappen. Zo heeft de kleurkeuze effect op de invallende lichtstroom, zichtbaarheid naar buiten toe en de privacy aan de binnenkant.

Soltis maakt bij de productie van Perform 92 gebruik van een technologie waarbij het materiaal gedurende het hele productieproces onder spanning staat. Samen met een basis van super sterk polyester micro-garen en verschillende coatings creëert dit een vlak en dun doek dat uitermate goed bestand is tegen uitrekken en vervormen, enorm duurzaam is en gemakkelijk is te reinigen, op te rollen en op te bergen.