materialen vast

Het schroef- fundament

IJzersterke fundering

Onze masten staan stevig gefundeerd in een schroeffundament. Deze schroeffundamenten gaan tot 1,6 meter de grond in. De diameter van het fundament is groter dan de diameter van de mast, daardoor kunnen wij de mast precies afstellen in het fundament en vastzetten. Wij draaien de fundamenten met een speciale machine de grond in. Geen beton, geen gedoe. En het fundament kan er altijd weer uit. 

De spanmast

Eenvoudig zelf het doek op spanning zetten

Onze zelf ontworpen spanmasten worden tijdens de productie met laser voorzien van alle uitsparingen. Wij bouwen daar vervolgens een spansysteem in. Door een samenstelling van katrollen in de mast, creëren we een vertraging. Daardoor wordt het voor iedereen heel eenvoudig veel spanning op het doek te zetten. Alle koorden vallen in de mast, dus geen irritante geluiden door wind. Onze masten kunnen in elke RAL kleur gecoat worden. 

Houten mast

Een andere uitstraling

Om een andere look aan het vaste zonnezeil te geven kunnen we gebruik maken van houten masten. Wij gebruiken daarvoor Robinia palen. Deze zijn onderhoudsarm en splintervrij. Omdat er erg veel spanning op het doek moet staan is niet elke paal geschikt. Houten masten worden met beton vastgezet. Er wordt vaak gekozen voor houten masten in openbare ruimtes, speeltuinen, attractieparken en schoolpleinen. 

Wand bevestiging

Muurvast

Onze zonnezeilen kunnen aan de meeste gevels gemonteerd worden. Niet alleen een fraaie oplossing, maar ook een stuk economischer dan een spanmast met schroeffundament. We gebruiken rvs muurplaten die we met draadeindes in chemisch anker verankeren in de gevel. Toepasbaar op bakstenen gevels en gevels met isolatie aan de buitenzijde. De wandbevestigingen kunnen in elke RAL kleur gecoat worden.

Het doek

Zo strak als een snaar

Wij gebruiken een zeer hoge kwaliteit polyester doek zonder rek. Waterdicht, UV bestendig en UV werend. Op de hoeken plaatsen wij rvs schijven voor bevestiging. De rvs schijven hebben nog een functie: in de zoom van het doek loopt een Dyneema® koord, die vrij kan bewegen over de schijven. Door dit koord kunnen we ontzettend veel spanning op het doek zetten. Geen plooien, geen rimpels. Beschikbaar in vele kleuren.

De koorden

Dyneema®, sterker dan staal

De koorden die wij gebruiken zijn Dyneema® koord. Deze zitten in onze spanmasten, aan de muurbevestigingen en in de zoom van het doek. Het Dyneema® koord heeft een breekkracht van 2000kg! Het is bovendien zeer slijtvast en nagenoeg rekvrij.